Šalies vadovai pasveikino Lietuvos stačiatikius su Velykomis

„Mielieji! Kiekvienais metais šv. Velykų stebuklas mums atneša daugiau santarvės ir vilties. Tai proga atsiverti gerajai žiniai, ją priimti ir ja dalintis. Galimybė auginti ir puoselėti pasitikėjimą vieni kitais.

Todėl kreipiuosi į mūsų bendrapiliečius, Lietuvos stačiatikių ir sentikių bendruomenes, taip pat žiauraus karo negandas patiriančius brolius ir seseris ukrainiečius, kurie šiandien mini Prisikėlimo šventę.

Linkiu, kad šv. Velykų džiaugsmas ryškiausia šviesa nušviestų visų Jūsų kasdienybę ir padėtų bent trumpam pamiršti visas nelaimes ir įtampas.

Tegul amžina gyvenimo pergalė prieš mirtį padeda Jums – o ir mums visiems – siekti gėrio triumfo ir taikos sugrįžimo.

Laimingų Šv. Velykų!" - savo sveikinime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Nuoširdžiai sveikinu Jus Šventų Velykų proga! Sunku atrasti žodžius, kurie galėtų perteikti tą skausmą ir tamsą, kurią atnešė karas. Tačiau nepraraskime vilties, kad tamsa tirščiausia prieš aušrą, o visi išbandymai suteikia galimybę išsiskleisti ir mūsų stiprybei bei vienybei.

Pasaulyje, kuriame tenka palikti namus, skirtis su artimaisiais, itin svarbu neprarasti tikėjimo Prisikėlimo šviesos pergale. Tegul Šventų Velykų džiaugsmas sustiprina ir įkvepia kiekvieną iš Jūsų šiuo sunkiu laikotarpiu“, – minima šalies Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės sveikinimo kalboje. 

Su Velykomis stačiatikius pasveikino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ji rašė: „Su. Šv. Velykomis Lietuvos stačiatikiai, broliai ir sesės ukrainiečiai. Tikėjimas ne kartą įveikė blogį, taip neišvengiamai bus ir dabar“.