Šeštadienį Vilniuje yra rengiama Iškilmingoji Ortodoksų Procesija ir maldavimai už Bažnyčios vienybę

Šeštadienį, balandžio 30-ąją, minint Vilniaus Kankinių Titulo dieną, Vilniuje yra rengiama Iškilmingoji Ortodoksų Procesija, kurioje dalyvaus visos Lietuvos ortodoksų dvasininkai ir parapijiečiai.

12.30 val. Procesija pajudės iš Šventosios Dvasios vienuolyno (Aušros Vartų g., 10) link Skaisčiausiosios Dievo Motinos Katedros (Maironio g., 14), kur bus dedami maldavimai už Bažnyčios vienybę ir už brolžudiško karo Ukrainoje sustabdymą.

Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijus teigimu Ortodoksų Bažnyčia Lietuvoje išgyvena sunkmetį ir šaukiasi visų ištikimųjų pritarimo.

“Šiandien mūsų Bažnyčią yra plūste užplūdę nepagrįstį kaltinimai; bandoma užtraukti Jai negarbę, suskaldyti Ją. Deja, visų šių įvykių kaltininkai – mūsų broliai kunigai – atvirai prabilo apie savo ketinimus įsteigti Lietuvoje kitą, Konstantinopolio patriarchatui pavaldų, Bažnyčios modelį”, kalbėjo metropolitas Inokentijus, kviesdamas visus besirūpinančius Ortodoksų Bažnyčios Lietuvoje išlikimu dalyvauti šeštadieninėje Procesijoje.

Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus palaimino nukelti Vilniaus kankinių Antonijo, Jono (Joano) ir Eustafijo Titulo dienos Iškilmę į balandžio 30-ąją, šeštadienį.

9.45 val. Šventosios Dvasios vienuolyne Dieviškosios Liturgijos aukojimu pradėta iškilmė bus tęsiama Procesija ir maldavimais už Bažnyčios vienybę.

Iškilmės dalyviams bus paruoštos vaišės ir suteikta galimybė pasirašyti parapijiečių kreipimąsi, palaikant Ortodoksų Bažnyčią Lietuvoje.