Metropolitas Inokentijus: absoliuti dauguma Lietuvos stačiatikių neketina keisti bažnytinės jurisdikcijos

Lietuvos Stačiatikių  Bažnyčios vadovas Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus pakomentavo spaudoje pasirodžiusius kaltinimus, jog Lietuvos stačiatikiai prašė Konstantinopolio patriarcho priimti juos į savo jusrisdikciją, ir atkurti Lietuvos Konstantinopolio patriarchato parapijų veiklą.
Metropolitas Inokentijus pabrėžė, kad kalbama tik apie keletą dvasininkų ir jų šalininkus, kurie atskilo nuo bažnyčios. Jis pridūrė, kad bet kokie su Lietuvos stačiatikių bendruomene susiję klausimai turėtų būti sprendžiami susitarus su jos teisėtais atstovais, tai yra-  su Lietuvos Stačiatikių bažnyčios vadovais.
„Mums reikia atviro ir sąžiningo dialogo. Išsiunčiau asmeninį laišką premjerei Ingridai Šimonytei su pasiūlymu susitikti. Tikiuosi, kad šis pasiūlymas bus priimtas, ir galėsime aptarti susidariusią situaciją. Tai būtų palanku visos Lietuvos visuomenės interesams“, – sakė Vyriausiasis Ganytojas.
Anot jo, dauguma didžioji stačiatikių pasauliečių ir dvasininkų išlieka ištikimi stačiatikių bažnyčiai, kanoniškai priklausančiai Maskvos patriarchato jurisdikcijai, ir negalvoja apie perėjimą į kitas autokefalines Bažnyčias.