Išleistas laikraščio „Stačiatikių Lietuva“ vasario mėnesio numeris

 

Išleistas dar vienas, šeštasis Lietuvos Stačiatikių arkivyskupijos laikraščio „Stačiatikių Lietuva“ numeris. Laikraščio vasario mėnesio numerį nemokamai galima pasiimti kiekvienoje Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios cerkvėje.

Naujausiame numeryje: pasakojimas apie unikalios ikonos su Šv. Hierarcho Trimifunto vyskupo Spiridono ir Šv. Gavrijilo (Urgebadzės) relikvijų dalelėmis atvežimą iš Sakartvelo į Vilnių; Metropolito Inokentijaus žodis apie Viešpaties Paaukojimą Šventykloje, ir apie tai, kad kiekvienas krikščionis stačiatikis turėtų rengtis susitikimui su Dievu. Trakų vyskupo Ambrosijaus straipsnis, kuriame pateikiami atsakymai į klausimus, susijusius su SBU (Stačiatikių Bažnyčia Ukrainoje); su Konstantinopolio patriarchato ir buvusių kunigų, pašalintų už sunkius bažnytinius nusikaltimus, veikla Lietuvoje. Laikraštyje taip pat yra didelis interviu su Lenkijos Stačiatikių Bažnyčios atstovu, arkivyskupu Abeliu, sausio pradžioje atvykusiu į Vilnių dalyvauti Aušros vartų Dievo Motinos ikonos pagerbimo iškilmėse. Taip pat skaitykite Stačiatikybę išpažįstančių tėvų patarimus auklėjant vaikus bei kunigo atsakymus į parapijiečių klausimus. Laikraštyje yra ir bažnytinis kalendorius, visos arkivyskupijos, parapijų naujienos bei dar daug kas.

Laikraštis „Stačiatikių Lietuva“ leidžiamas kartą per mėnesį dviem kalbomis – rusų ir lietuvių. Lietuvos Stačiatikių cerkvėse platinamas nemokamai. Laikraščio vyriausiasis redaktorius – Vilniaus ir Lietuvos metropolitas Inokentijus.